SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM RSS Servisi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü RSS bölümleri ile günlük haberler, duyurular ve mevzuatlardan anında haberdar olun!
RSS Kategorileri   İlgili URL'ler
 Haberler   http://web.shgm.gov.tr/rss.php?tr/haberler
 Duyurular http://web.shgm.gov.tr/rss.php?tr/duyurular
 Mevzuat http://web.shgm.gov.tr/rss.php?tr/mevzuat
 Tümü için http://web.shgm.gov.tr/rss.php?tr

RSS Servisi, Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yer alan “Haberler”, “Duyurular” ve “Mevzuat bölümlerinin güncellenen içeriğin otomatik olarak size ulaşmasını sağlayan bir haber akışı servisidir.

Bundan sonra yayımlanan her haber, duyuru ve mevzuatı RSS servisi sayesinde anında bilgisayarınıza indirebilecek ve güncellenen mevzuatlar hakkında rahatlıkla anında bilgi sahibi olabileceksiniz.

SHGM RSS Servisinden faydalanmak için yapmanız gerekenler çok basit ve zahmetsiz! Bilgisayarınızda bir RSS okuyucu programı veya Outlook kullanıyor olmanız gerekmekte olup, haberler, duyurular ve mevzuat bölümlerinden ilginizi çeken bölümlerin linklerini RSS okuyucu veya Outlook programınıza kayıt etmelisiniz.

RSS nedir?
RSS (Real Simple Syndication), site içeriğini dağıtmak için geliştirilmiş XML (Extensible Markup Language) tabanlı bir veri sunuş biçimidir.

RSS, istenilen içeriğin tanımlanmasına ve sadece o içeriğin doğrudan kişiye ulaşmasına olanak tanıyan bir hizmettir. Takip etmek istediğiniz içeriğin verisini size göstererek gelişmeleri zorlanmadan takip etmenizi sağlar, sizi zahmetten kurtarır.

RSS servisini nasıl başlatacaksınız?
Bunun için bilgisayarınızda bir RSS okuyucu programı olmalıdır. Bu program bilgisayarınızda yoksa, kullandığınız işletim sisteminizde çalışacak RSS okuyucu programlarından birini aşağıdaki listeden seçip bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

RSS’i Outlook’unuzda kullanmak istiyorsanız http://office.microsoft.com/tr-tr/outlook-help/HA010159539.aspx adresinden görsel yardım alabilirsiniz.

Bazı tarayıcılar (Firefox, Opera, Safari, vb) otomatik olarak RSS servisinden yararlanmanızı sağlar.