SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye uçuş ağına Myanmar’ı da ekledi…

25 Ağustos 2014
Uzakdoğu açılımı çerçevesinde Myanmar ile anlaşma imzalayan Türkiye’nin dünya genelinde uçuş ağı 162 ülkeye ulaştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) heyetinin Myanmar Sivil Havacılık yetkilileri ile 22 Ağustos 2014 tarihlerinde Yangon’da gerçekleştirdikleri sivil havacılık müzakereleri anlaşma ile sonuçlanarak Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edildi. Bu anlaşmaya dayanarak havayolu işletmeleri İstanbul ve Yangon arasında karşılıklı sefer gerçekleştirebilecek.

Hava Ulaştırma Anlaşmasına göre; ülkemizin tayin edilen havayolu işletmeleri ülkemizdeki tüm noktalardan Yangon ve daha sonra Myanmar’da belirlenecek iki noktaya, Myanmar’ın tayin edilen havayolu işletmeleri ise Myanmar’daki tüm noktalardan İstanbul ve daha sonra ülkemizde belirlenecek iki noktaya haftada toplam 14 frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek.

Söz konusu anlaşma aynı zamanda tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak veriyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.