SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Çanakkale Havaalanı yeniden hizmete açıldı.

Çanakkale Havaalanı, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından 3 Aralık 2006 tarihinde hizmete açıldı. Ulaştırma Bakanlığı'nın Bölgesel Havacılık Politikaları çerçevesinde atıl durumda bulunan havaalanlarının yeniden hizmete açılması çalışmaları hızla devam ederken, Tokat Havaalanı'nın ardından Çanakkale Havaalanı da Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'ın katıldığı bir törenle hava ulaşımına açıldı. Yedi yıldır atıl durumda bekleyen Çanakkale Havaalanı'nın ilk uçuşunu, haftanın altı günü İstanbul-Çanakkale seferini düzenleyecek olan Atlasjet gerçekleştirdi.

İstanbul/Ankara /İstanbul parkurunda ikisi Çanakkale bağlantılı olmak üzere günlük 4 sefer gerçekleştirecek olan, Atlasjet Hava Yolları'nın bu uygulaması ile Çanakkale Havaalanının İstanbul üzerinden bağlantılı olarak yurtdışı uçuşlara açık hale gelmesi sağlandı.

Ayrıca, Çanakkale ilimizden ilk aşamada haftanın 3 günü olarak düzenlenen ve daha sonra haftanın her günü yapılacak olan, Çanakkale/Brindisi (İtalya) seferler ile yurt dışı bağlantısı gerçekleştirilmiştir. Bu uçuşların aynı zamanda Ro-Ro taşımacılığı ile entegrasyon içinde olması nedeniyle deniz, kara ve hava ulaşımı acısından bir bütünlük sağlayacaktır.

Çanakkale Havaalanı'nın açılışına, Bakan Sayın Binali YILDIRIM ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Sn. İbrahim ŞAHİN, Denizcilik Müsteşarı Sn. İsmet YILMAZ ve Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU'nun yanısıra Çanakkale Milletvekilleri de katıldı.