SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye'de Atıl Havaalanı Kalmayacak.

Bölgesel havacılık politikaları çerçevesinde 'Türkiye'de Atıl Havaalanı kalmayacak' sloganı ile harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, 6 yıldır atıl durumda olan Balıkesir Havaalanı'nı yeniden hizmete açtı.



Yolcu azlığı sebebiyle 2001 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan havaalanlarından Balıkesir Havaalanı Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'ın katıldığı bir törenle 26 Şubat 2007 tarihinde yeniden hizmete açıldı. Böylece, bölgesel havacılık politikası çerçevesinde atıl havaalanlarını birbiri ardına hizmete açan Ulaştırma Bakanlığı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Siirt, Uşak, Sivas, Tokat, Çanakkale Havaalanlarının ardından Balıkesir Havaalanı da ülke ekonomisine kazandırmış oldu.

Bakanlar Kurulu, 2002 yılında alınacak ilave tasarruf tedbirleri kapsamında yeterli yolcu potansiyeli bulunmayan havaalanlarının içine Balıkesir Havaalanı'nı da dahil etmiş ve havaalanı hava trafiğine kapatılmıştı. 6 yıl aradan sonra yeniden hizmete açılan Balıkesir Havaalanı'ndan ilk uçuşu, Ankara bağlantılı İzmir-Balıkesir seferleri düzenleyecek olan Pegasus Havayolları gerçekleştirdi. İzmir-Balıkesir-Ankara-Balıkesir- İzmir iç hat tarifeli seferleri ile Balıkesir Havaalanı'ndan ilk etapta Pazartesi ve Çarşamba olmak üzere haftada iki sefer düzenlenecek.

Balıkesir Havaalanı'nın yeniden uçuşlara açılması vesilesiyle düzenlenen törene ve Balıkesir'den Ankara'ya gerçekleştirilen ilk uçuşa Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'ın yanısıra, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Sn. İbrahim ŞAHİN, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU, DHMİ Genel Müdürü Mahmut TEKİN, Balıkesir Milletvekilleri, Balıkesir Valisi ve Belediye Başkanı katıldı.

'Balıkesir'in artık ulaşım sorunu kalmadı'

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM Balıkesir Havalimanı'nın uçuşlara açılması vesilesiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, seferlerin başlaması ile birlikte Balıkesir'in ulaşım açısından her türlü sorununun çözüldüğünü belirterek, Ankara bağlantılı olarak gerçekleştirilecek uçuşlar ile Balıkesir'in Türkiye'nin diğer illeri ile havayolu bağlantısının kurulduğunu ve yurtdışı uçuşlara açık hale geldiğini belirtti.

'Çapraz uçuşların en güzel örneği'

Balıkesir Havaalanı'nı da diğer atıl havaalanları gibi ülke ekonomisine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, özellikle çapraz uçuşlara büyük önem verdiklerini ve Balıkesir seferlerinin, çapraz uçuşların en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

'2015 hedeflerini 2006'da yakaladık.

Hava taşımacılığında Türkiye'nin çok büyük aşama gösterdiğini ve sivil havacılığın 2015 hedeflerini 2006'da yakaladığını belirten Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM 'Bugün tekrar sivil uçuşların başladığı Balıkesir Havaalanı, uçuş yapılan 39'uncu havaalanı oldu. Atıl duran bir havaalanını daha uçuşa açtık. 2003'de 150 olan uçak sayımız 260'a yükseldi. 33 milyon olan iç - dış hat yolcu sayımız 62 milyona yükseldi. Bu bir rekordur. '2015'de Türkiye 55 milyon yolcu taşır' denilirken, 2015 hedeflerini, 2006 yılında yakaladık.' dedi.

'İzmir'den yapılan haftalık sefer sayısı 316'

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM ayrıca, İzmir'in son yıllarda hava taşımacılığında çok önemli gelişmeler gösterdiğine dikkat çekerek, birkaç sene öncesine kadar İzmir'den sadece İstanbul ve Ankara'ya sefer yapılırken, bugün İzmir'den direkt uçuş yapılan kent sayısının 14'e yükseldiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM 'İzmir'den yapılan haftalık sefer sayısı 89 uçuştan 316'ya çıktı. İzmir artık hava taşımacılığında yeni aktarma merkezi oldu. Muazzam bir terminal yapıldı. Bu rakamlara özellikle yaz aylarında yapılan dış hat uçuşları dahil değil' diye konuştu.

'THY, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nevşehir'e uçacak.

Konuşmasının sonunda, THY'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nevşehir'e uçmaya başlayacağına da değinen Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'e uçan havayolu şirketlerinin sayısı ve günlük sefer sayılarını arttırarak, ülke turizmine katkıda bulunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.