SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Artan Ticaret Hacmi Nijerya’ya Yeni Uçuş Noktalarını Beraberinde Getirdi…

24 Eylül 2014
Türkiye-Nijerya 5. Karma Ekonomik Komisyon(KEK) Gözden Geçirme Toplantısı’nda Nijerya’da iki yeni noktaya daha havayolu bağlantısının kurulması konusunda mutabakat sağlandı.

KEK Toplantısı kapsamında 22 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen sivil havacılık görüşmelerinde, iki ülke arasında artan ticari ve ekonomik ilişkilere paralel olarak Nijerya’da yeni sefer noktaları oluşturulmasına karar verildi.

Müzakerede anlaşmaya varılan hususlarla ilgili olarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Yahya BAŞ ve Nijerya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Viola Adaku ONWULIR tarafından Mutabakat Zaptı imzalandı.

İmzalanan Mutabakat Zaptı’na göre, Türk havayolu işletmeleri mevcut anlaşmadaki Lagos ve Kano noktalarına ek olarak Abuja ve Enugu noktalarına haftalık 5’er frekans tarifeli yolcu seferi icra etme hakkı elde etti.

Nijerya ile en son 2012 yılı Aralık ayında yapılan anlaşma ile, iki ülkeden tüm taşıyıcıların sefer yapmasına imkan veren çoklu tayine geçilmiş ve Lagos’a haftalık 7 frekans, Kano’ya ise haftalık 5 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edilmişti. Havayolu işletmelerimizin imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde tayin edilen yeni noktalara yakın gelecekte seferlere başlaması planlanıyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.