SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye Tekrar Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Koordinasyon Komitesi Üyeliğine Seçildi..

18 Temmuz 2018
Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) Otuz Altıncı Genel Kurul Toplantısı 10-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde, Avrupa Parlamentosunda yapılmıştır.
 
Genel Kurul faaliyetlerine 44 Üye Devletin Sivil Havacılık Genel Müdürü ile diğer Üst Düzey Temsilcilerinin yanı sıra ICAO Konsey Başkanı & Genel Sekreteri ile AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, IATA, ACI-EUROPE, TIACA, ITF gibi uluslararası organizasyonlardan üst düzey temsilciler de katılmıştır. Ayrıca, katılımcılar arasında ABD, Singapur, Avustralya, Kanada, BAE ve Güney Kore Temsilcilerinin de bulunduğu ECAC Üyesi olmayan ülkeler ile Afrika ve Arap Sivil Havacılık Konferansları AFCAC ve ACAC Üst Düzey Temsilcileri de yer almıştır.
 
ECAC Yönetiminin de belirlendiği Genel Kurulda Türkiye’yi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici gelecek 3 yıl için ECAC Koordinasyon Komitesi üyeliğine seçilmiştir.
 
Toplantıda, ICAO’nun 2019 yılında Montreal’de düzenlenecek olan 40. ICAO Genel Kurulunda savunulacak Avrupa hedeflerine yönelik olarak, Havacılık Emniyeti, Güvenlik ve Çevre konularında düzenlenen Panel Oturumlarında stratejik tartışmalar yapılmıştır. Havacılık Emniyeti ve ATM konu başlığında düzenlenen Oturumda ise EUROCONTROL Genel Müdürü ve EASA Executive Direktörü ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN tarafından birer sunum yapılmıştır.
 
Genel Kurulda önümüzdeki 3 yıllık dönem için ECAC çalışma programı ve bütçesi onaylamış olup, bu dönem için ECAC Başkanı, Yardımcıları ve Koordinasyon Komite (CC) Üyeleri de yapılan seçimle belirlenmiştir.
 
ECAC Başkanlığına Ingrid Cherfils (İsveç), Başkan Yardımcılıklarına Patrick Gandil (Fransa), Alessio Quaranta (İtalya) ve Silvia Gehrer (Avusturya) seçilmiş; Koordinasyon Komitesi (CC) Üyeliklerine ise Pekka Henttu (Finlandiya), Mario Nemeth (Slovakya), Raul Medina Caballero (İspanya), Rob Huyser (Hollanda), Dan Micklethwaite (Birleşik Krallık), Dragan Djurovic (Karadağ) ve Bahri Kesici (Türkiye) seçilmiştir.
 
Bu seçimle Ülkemiz 18 ayı aşkın bir aradan sonra yeniden ECAC Koordinasyon Komitesi Üyeliğine seçilmiştir.
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.