SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Ukrayna Arasında Yapılan Tarifeli Uçuşlarda Artış Yapıldı

29 Mart 2021

Türkiye ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoriteleri arasında, sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile temaslar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüz ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi arasında gerçekleştirilen yazışmalar neticesinde; Antalya-Gazipaşa, Türk Havayolu Şirketleri için ülkemizdeki çıkış noktaları arasına eklendi ve Ukrayna Havayolu Şirketleri için de ülkemizdeki varış noktaları arasına eklenmiş oldu.

İki Ülke arasında, sivil havacılık işbirliğinin geliştirilmesi amacına matuf yapılan bu değişiklik ile; Türk Havayolu Şirketleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Gazipaşa’dan çıkış yaparak Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Kharkiv, Lviv,, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’ya sefer düzenleyebileceklerdir.

Buna mukabil, Ukrayna Havayolu Şirketleri ise Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Kharkiv, Lviv, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’dan çıkış yaparak İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Gazipaşa’ya sefer düzenleyebileceklerdir.

Gazipaşa-Kiev hattı için haftalık 14 frekans, Gazipaşa ile Ukrayna’daki diğer noktalar (Dnipropetrovsk, Odessa,, Kharkiv, Lviv, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk, Zaporizhzhya) için haftalık 7’şer frekans anlaşmaya eklenmiştir. Ayrıca Bodrum-Kiev hattı için mevcut olan haftalık 7 frekans, 14 frekansa çıkarılmıştır. Bu kapsamda, ilave 1 nokta ve toplam 91 frekanslık kazanım elde edilmiştir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.