SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havacılık Personeli Candaş(Akran) Destek Program Talimatı (SHT-PSP) Taslağı Hazırlanmıştır

25 Ağustos 2021
SHT OPS Talimatı  CAT.GEN.MPA.215. maddesinin
Destek programı  


a)İşletici, uçuş ekiplerinin lisanslarının sağladığı ayrıcalıkları emniyetli bir şekilde kullanabilme durumlarını olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir sorunu tanımaları, bunlarla baş etmeleri ve üstesinden gelmeleri için uçuş ekiplerine yardımcı olacak ve destekleyecek proaktif ve cezaya dayalı olmayan bir destek programına erişimi sağlayacak, kolaylaştıracak ve temin edecektir. Bu erişim tüm uçuş ekibine sunulacaktır.

b)Kişisel verilerin işlenmesi ve bu verilerin serbest dolaşımı ile ilgili olarak bireylerin korunmasına ilişkin ulusal mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, verilerin gizliliğinin korunması, bu tür bir programın kullanımını teşvik ettiği ve bütünlüğünü sağladığı için etkili bir destek programının ön koşulu olacaktır.

Amir hükümlerine uygun olarak HAVACILIK PERSONELİ CANDAŞ (AKRAN) DESTEK PROGRAM TALİMATI (SHT - PSP) Taslağı hazırlanmıştır…

Bu kapsamda Taslak Talimat ile ilgili görüşlerinizi 10.09.2021 tarihi mesai bitimine kadar mevzuat@shgm.gov.tr adresine iletilebilirsiniz.