SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Havacılık İşletmleri için Sürekli Uçuşa Elverişlilik Kuruluşu Gereklilikleri Hakkında

4 Kasım 2014

Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu Yönetmeliği (SHY-M) 20/12/2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış olup Yönetmelik kapsamına yeni dahil olan SHY-6B Yönetmeliği doğrultusunda Genel Havacılık işletme ruhsatı almış kuruluşlar için 14/05/2015 tarihine kadar geçiş süreci tanımlanmıştır.

Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu Talimatının (SHT-M) Tablo-1 M.A.201(e), (f), (g), (i) ve (k) bentleri yukarıda belirtilen kuruluşlar için Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşu ve Bakım Kuruluşu gerekliliklerini düzenlemektedir.

Bu kapsamda, ilgili maddeler kapsamına giren kuruluşların anılan tarihlere kadar SHY-M Yönetmeliği gerekliliklerini sağlaması gerekmektedir. Söz konusu gereklilikleri sağlayamayan kuruluşların ve hava araçlarının uçuşları durdurulacaktır.

Bahse konu gerekliliklerin sağlanması için hazırlıkları uygun şekilde gerçekleştirilmesini teminen 04-05 Aralık 2014 tarihlerinde Genel Müdürlüğümüz tarafından bir Sektörel Bilgilendirme Çalıştayı düzenlenecektir.

Toplantı yeri ve saati ayrıca duyurulacak olup toplantıya kuruluşunuzu temsilen katılım sağlayacak ilgili personelin (en fazla 2 kişi) bilgilerinin 14 Kasım 2014 mesai bitimine kadar shy-m(at)shgm.gov.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

İlgili yazı için tıklayınız...

İlgililere duyurulur...