SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Teorik Bilgi Öğretmenliği Değerlendirme Sınavları 2016 yılı 1. oturumu hakkında..

27 Mayıs 2016
Değerli Teorik Bilgi Adayları ve Öğretmenleri, Baş Yer Dersi Öğretmenleri ve Eğitim/Okul Müdürleri,
Genel Müdürlük olarak 31 Mayıs - 9 Haziran 2016 tarihleri arasında 2016 yılının ilk Teorik Bilgi Değerlendirme Komisyon sınavları planlanmış bulunmaktadır.

  1. 04-05-06/06/2016 tarihlerinde komisyon sınavları yapılmayacaktır.
  2. Sınavlar; İstanbul Wow Airport Hotel içerisinde yer alan WOW Convention Center B Blok 1. Katta gerçekleşecektir. WOW İstanbul Hotels & Convention Center, Atatürk Havalimanı karşısı, CNR Expo Center yanında bulunmaktadır. Metro durağı yürüme mesafesinde, tesis içinde yer almaktadır.
  3. TBÖ adayları ve komisyon üyesi TBÖ’ler; UEO okul/eğitim müdürlerinden veya baş yer dersi öğretmenlerinden sınavlarla ilgili bilgileri (tarih, saat, program vb) alabilirler.
  4. Sınavlar 3 ayrı salonda eşzamanlı olarak gerçekleştirilecektir.
  5. TBÖ adayları en geç 30 Mayıs 2016 saat 17:00’a kadar aday oldukları derslerden herhangi bir konuyu görsel öğelerle zenginleştirerek yansı sunusu olabilecek şekilde hazırlayıp e-posta yoluyla nazimseckin(at)shgm.gov.tr veya onkitir@gmail.com adresine göndereceklerdir.

TBÖ Adaylarının dikkat etmeleri gereken diğer noktalar şunlardır:

  1. Sunum konusu sadece birimlerden (units) ve/veya tanımlardan (definitions) oluşacak biçimde hazırlanmamalıdır.
  2. 25.02.2014 tarihli Uçuş Eğitimi Teorik Bilgi Öğretmeni Yetkilendirme Talimatındaki müfredat kapsamına göre TBÖ Adayına seçtiği ders konusu dışında o dersle ilgili en az 2 en çok 4 soru yöneltilecektir. Aday ilk 2 soruya doyurucu yanıt verirse öbür sorulara gerek kalmaz.
  3. Aday dersi için gereken malzemeyi (plotter, harita, sunu-yansı malzemesi, kalem vb.) kendisi getirecektir.
  4. Salonlarda yansıtıcı ve kamera sistemleri olacaktır.
  5. Adaylar, ulaşım, yemek ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaktır.
  6. Komisyon üyesi Teorik Bilgi Öğretmenlerinin ulaşım ihtiyaçları ya okulları ya da kendileri tarafından karşılanacaktır. Olanaklar çerçevesinde komisyon üyelerinin yemek ihtiyaçları karşılanacak, İstanbul dışından gelen komisyon üyeleri için geceleme talep ettikleri takdirde geceleme de karşılanabilecektir.
  7. Yayımlanan listelerde yer alan Eğiticinin Eğitimi Belgesi veya diploma aslı gibi belgelerden eksiği olan TBÖ adaylarının, sınava geldiğinde bu eksiklikleri ibraz etmemeleri halinde sınavları iptal edilecektir.
  8. Listelerdeki tarih ve saatler için itirazlar, değişiklik teklifleri e-posta yoluyla sait.onal(at)shgm.gov.tr adresine bildirilecektir. 27.05.2016 Cuma günü saat 17:00’dan sonra bu yönde yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Dekont alıp sunmuş adaylar kendi rızalarıyla sınava girmekten vaz geçerlerse ücretleri iade edilmeyecektir. Ancak ölüm gibi mücbir (zorlayıcı) nedenlerle katılım yapmayanların ücretleri iade edilecektir. Katılacak komisyon üyeleri de aynı e-posta adresine katılım doğrulaması göndereceklerdir.
  9. Sınav saatinde mazeret belirtmeden katılmayan TBÖ adaylarının başvuruları 1 yıl ertelenecek ve ücretleri iade edilmeyecektir. Aynı biçimde mazeret belirtmeden sınavlara katılmayan komisyon üyesi TBÖ’lerin de yetkileri 6 ay süreyle askıya alınacaktır.
  10. Komisyon üyesi TBÖ’lerin komisyon görevlendirilmesi ile ilgili zaman planlaması için UEO yöneticilerinin anlayış göstermelerini ve ulaşım konusunda yardımcı olmalarını beklemekteyiz.
  11. Sınav komisyonları için buraya tıklayınız.

Tüm adaylara başarılar dileriz.