SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Japonya-Yeni Vize Uygulaması

11 Ocak 2021
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinden alınan Nota kapsamında, 1 Ekim 2020 tarihinden bu yana yürürlükte olan, Japonya’ya vize alarak seyahate izin verilmesi uygulamasının 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31 Ocak 2021 tarihine kadar askıya alındığı belirtilerek, söz konusu yeni uygulamanın detaylarına yer verilmektedir.
 
Japonya'nın güncel sınır önlemlerinin vatandaşlarımızı ilgilendiren bölümlerine ilişkin
olarak Tokyo Büyükelçiliğimizden alınan bilgiler aşağıda yer almaktadır:
 
- 1 Ekim 2020 tarihinden bu yana yürürlükte olan, Japonya'ya özel meşruhatlı vize ile
ilk defa seyahate izin verilmesi uygulaması 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31 Ocak 2021 tarihine kadar askıya alınmıştır.
 
- Güney Afrika ve İngiltere’de son 14 gün içinde bulunmamış geçerli vize hamili vatandaşlarımız 4 Ocak 2021 tarihine kadar mevcut vizeleriyle Japonya’ya seyahat
edebileceklerdir. Anılan tarih sonrasında Japonya'da oturum izni bulunmayan vatandaşlarımızın geçerli vizeleri olsalar dahi 31 Ocak 2021’e kadar Japonya'ya seyahat etmeleri mümkün olmayacaktır.
 
-Japonya'dan yurtdışına iş seyahati yaptıktan sonra Japonya'ya dönmek isteyen, Japonya'da yasal oturum izinli, Japonya vatandaşı veya uzun süreli ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları ile evli vatandaşlarımız Japonya yetkililerince belirlenecek yerde (evde, vb.) karantinaya tabi tutulacak ve ikinci bir duyuruya kadar toplu taşıma kullanamayacaklardır.
 
-Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın Japonya'ya dönüş seyahatlerine engel bir durum
yoktur. Ancak, son 14 gün içinde İngiltere ve Güney Afrika'da kalan vatandaşlarımızın
Japonya'ya dönmeleri halinde, 14 günlük karantinaya ek olarak, Japonya'ya girişte Kovid-19 temas aplikasyonunu kullanmaları zorunlu tutulmuştur.
 
-Vatandaşlarımızın uçuşları öncesindeki 72 saat içinde elde edilmiş negatif PCR testi
sonuçlarını Japonya'ya varışta Japon sınır kontrol yetkililerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Buna ek olarak, Japonya'ya varışta Kovid-19 testi yapılacaktır.
 
-Japonya'ya girişte negatif PCR testi sonucunu ibraz edemeyen vatandaşlarımız Japonya yetkililerince belirlenen (evleri dışındaki) yerleşkelerde 14 gün konaklamak zorunda kalacaklardır.


Kamuoyuna duyurulur.