SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivil Havacılıkta Otomasyon Dönemi…

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Otomasyon Projesi kapsamında Bilgi Yönetim Sistemi ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni uygulamaya geçirdi.

 

Bilgi ve iletişim teknolojilerinden daha fazla yararlanarak kurum içi verimliliğin artırılması, sektöre ve vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulması amacıyla SHGM'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı otomasyon projesi tamamlandı.

 

Yaklaşık bir yıldır devam eden test aşamasının ardından hayata geçirilen Otomasyon Projesi, Bilgi Yönetim ve Elektronik Belge Yönetim olmak üzere iki sistemden oluşuyor. Sivil Havacılık Bilgi Yönetim Sistemi projesi kapsamında, Genel Müdürlüğün görev alanına giren konularda iş süreçleri elektronik ortama taşınacak ve havacılık sektörü ile bilişim teknolojileri üzerinden iletişim sağlanacak.

 

Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında ise resmi yazışma ve iletişim süreçleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Proje ile ortak bir veri tabanının oluşturulmasının yanısıra etkinlik, verimlilik ve maliyet tasarrufu hedefleniyor.

 

Otomasyon projesi, hız faktörünün büyük önem taşıdığı sivil havacılık alanında bilgiye doğru kaynaktan ve eksiksiz erişim, veri bütünlüğü ve karar alma süreçlerinde tutarlı bilginin kullanılması ile daha hızlı ve doğru kararların alınabilmesi açısından da büyük önem taşıyor.

 

Sivil Havacılık Bilgi Yönetim Sistemi; Kurumsal Portal, Kuruluş Yetkilendirme ve İzleme Sistemi, Havaaracı Sistemi, İkili Anlaşmalar Sistemi, Denetleme Sistemi, Yönetim Karar Destek Sistemi, Personel Yetkilendirme ve İzleme Sistemi, Havacılık Olayları Sistemi, Uçuş İzinlendirme Sistemi, Başvuru Sistemi, Sistem Yönetimi gibi kurumsal ve sektörel alt sistemlerden oluşuyor.