SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İSEDAK Ulaştırma ve İletişim Çalışma Grubu Dördüncü Toplantısı Ankara’da yapıldı…

15 Eylül 2014
İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK), Ulaştırma ve İletişim Çalışma Grubu Dördüncü Toplantısı, 11 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

“İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerdeki Turizmin Desteklenmesi için Havayolu Bağlantılarının Geliştirilmesi” temasıyla gerçekleştirilen toplantıya, Afganistan, Benin, Cibuti, Endonezya, Fas, İran, Malezya, Mısır, Nijer, Senegal, Suudi Arabistan, Uganda, Ürdün ve Türkiye olmak üzere 14 üye devlet temsilcileri katıldı.

Havayolu bağlantılarının geliştirilmesi ve üye ülkelerin bu konudaki politikalarının ele alındığı toplantıda, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Bahri KESİCİ tarafından Türk heyeti adına bir sunum gerçekleştirildi.

Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ’nin başkanlık ettiği oturumda, liberalizasyon, düşük maliyetli havayollarının desteklenmesi, Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) gibi konularda ülkelerin yaklaşımları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, ICAN (Uluslararası sivil Havacılık Müzakereleri) Konferansı’nın 2015 yılında “turizm” temasıyla ilk defa Türkiye’de gerçekleştirilmesi konusu görüşülerek, Türkiye’nin ICAO 2016 Konsey Üyeliği çerçevesinde İSEDAK’a üye ülkelerin desteğinin önemi vurgulandı.

İSEDAK Koordinasyon Ofisi, İslam Kalkınma Bankası Grubu(IDB), İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) gibi kurumlardan temsilcilerin katıldığı toplantıya ayrıca, Türk Havayolları (THY), Air Arabia, YDA Dalaman Havalimanı ve ICF International gibi sektör temsilcileri de katıldı.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.