SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı kapılarını açtı…

17 Ekim 2014

Türkiye`nin ilk Havacılık Eğitim Fuarı (IFTE 2014), yerli ve yabancı havacılık eğitim kuruluşlarının katılımı ile İstanbul WOW Convention Center`da ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 17-18 Ekim 2014 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılış töreni, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan BİRDAL’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan TAÇOY Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” vecizesinin önemini ve bugünlere ışık tuttuğunu hatırlatarak, KKTC’de eğitim alanında son yıllarda yaşanan gelişmelerin havacılık eğitimlerine de yansıdığını ve 2 üniversitede havacılık eğitimi verildiğini kaydetti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ise açılış konuşmasında, sivil havacılık sektöründeki gelişmelere değinerek, Türk Havayolu işletmelerinde 700 yabancı pilotun görev yaptığını ve bu sayının daha fazla artmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ülkemizde havayollarında, hava taksi, genel havacılık ve balon işletmeleri dahil olmak üzere toplam pilot sayısının 6270 olduğunu, yıllık ortalama 500 pilota ihtiyaç duyulduğunu ve bunun 400’e yakının karşılanabildiğini belirten Genel Müdür Ekşi, yabancı teknisyen çalıştırılmasına da gerek olmadığını ve ülkemizin mevcut insan kaynaklarının yeterli olduğunun da altını çizdi.

Genel Müdür Bilal Ekşi, uçuş okullarındaki eğitim kalitesindeki iyileşmelere paralel olarak bu açığın karşılanabileceğini ifade ederek, Türkiye’nin sadece havayollarının gelişimi ile değil aynı zamanda uçak bakımı, havacılık eğitimleri ve hava aracı üretimi konusunda da bölgede önemli bir aktör olmasını hedeflediklerini kaydetti.

SHGM’nin havacılık eğitimleri konusunda gerek Uçuş Okulları ile gerekse YÖK ile yürüttüğü çalışmalara havayolları ve sektörün daha etkin destek vermesi gerektiği dile getiren Genel Müdür Ekşi, Fuar’ın ilk gününde havacılık işletmelerinin temsilcileriyle biraya gelecekleri toplantıda sektörün sorunlarının ele alınacağını söyledi.

Türkiye`deki havacılık eğitim organizasyonlarının yanı sıra yurtdışından da birçok havacılık eğitim kurumu ve bunlara hizmet sağlayan şirketlerin katıldığı fuar, havacılık alanında okuyan öğrencilerin yanısıra havacılığa adım atmaya hazırlanan gençlerden büyük ilgi gördü.

Yeni uygulamaya konulan Hava Aracı Takip Sistemi (HATS)’ın sinevizyon ile tanıtıldığı SHGM’nin standı da yoğun ilgiyle karşılaşırken, standı ziyaret eden gençlerin soruları ve merak ettikleri konular SHGM kontrol pilotları, teknisyen ve denetçileri tarafından cevaplandırıldı.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.