SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havayollarının ekip planlama yöneticileri ve personeline SHT- FTL eğitimi düzenlendi.

2 Şubat 2016
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Uçuş ve Görev Süresi Sınırlamaları ile Dinlenme Gereklilikleri ile ilgili havayolu işletmelerinin ekip planlama yöneticileri ve personeline yönelik eğitim düzenledi.

Avrupa Komisyonu'nun 83/2014 sayılı regülasyonu kapsamında düzenlenen Uçuş ve Görev Süresi Sınırlamaları ile Dinlenme Gereklilikleri Talimatı (SHT-FTL) ile ilgili eğitim, 27-28 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

SHT-FTL eğitiminde, havayolu işletmelerinin, ilgili yönetici personelinin, havayolu işletmeleri bünyesinde görev yapan geçerli lisans ve/veya sertifika sahibi olan ekip üyelerinin uymak zorunda oldukları usul ve esaslara dair bilgi verildi. Eğitimin ardından ilgili mevzuat uyarınca Ekip Planlamadan Sorumlu Yönetici personel yazılı sınava tabi tutuldu.

SHT-FTL eğitimleri ile, havayolu işletmelerin 2016 yılı Haziran ayına kadar el kitaplarında bu talimat doğrultusunda yapmaları gereken revizyonlar ile 2017 yılına kadar kademeli olarak geçilecek uygulamanın daha sağlıklı yürütülmesi hedefleniyor.