SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TAV’ın ev sahipliğinde Atatürk Havalimanı’nda İnsansız Hava Araçları Konferansı düzenlendi.

28 Mart 2019
TAV Havalimanları’nın "DroneTürk" ile birlikte organize ettiği İnsansız Hava Araçları Konferansı, Genel Müdürlüğümüzün de katılımıyla 26 Mart 2019 tarihinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve TAV Havalimanı Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sektörün ileri gelen firmalarının katıldığı konferansta İHA’ların kullanım alanları, teknolojik gelişmeler ve İHA operasyonlarına ilişkin yasal düzenlemeler ele alındı.  Konferans kapsamında  İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı (SHT-İHA) hakkında bir sunum gerçekleştiren  SHGM İHA Sistemleri Koordinatörlüğü tarafından yakın zaman hayata geçirilecek mevzuat güncellemesi ile ilgili de katılımcılara bilgi verildi.
 
Konferansta, dünyada ve ülkemizde gelişen İHA Teknolojileri ile beraber teknik ve idari gereksinimlerin hızla geliştiği belirtilerek bu gelişmelere Türkiye olarak ayak uydurmanın önemi vurgulandı. Savunma, Güvenlik, Arama Kurtarma, Sağlık, Ulaştırma, Tarım, Haritacılık, ve Film-video başta olmak üzere birçok alanda İnsansız Hava Aracı kullanımının arttığı ve gelişmelere uyum sağlanması amacıyla önümüzdeki dönemde yürürlüğe girecek yeni mevzuat ile birlikte İHA işleticisi yetkilendirmelerinin de yapılmaya başlanacağı bildirildi.
 

Kamuoyuna Duyurulur.