SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EUROCONTROL Toplantısı’nda Avrupa Hava Trafik Yönetimi masaya yatırıldı…

19 Haziran 2019
EUROCONTROL (Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı)’nın üst düzey karar alma organı olan Geçici Konsey’in 51 inci oturumu 13 Haziran 2019 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi.
 
EUROCONTROL Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, 41 üye ülkenin yanı sıra Avrupa Komisyonu ve organları ile Avrupa havacılık sektörünün temsilcileri ve ülkemizden Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN, DHMİ Genel Müdürlüğü ve NATO Daimi Temsilciliğimiz personelinden oluşan bir heyet katıldı.
 
Konsey toplantısında, Avrupa ATM sisteminde kapasite kaynaklı yaşanan gecikmeler kapsamında EUROCONTROL’ün Şebeke Yöneticisi (NM) rolü ile geliştirdiği çözüm önerileri, çevre ve karbon salınımı konularında atılması gereken adımlar ve Avrupa ATM sisteminde yaşanan sorunlara çözüm bulabilmek amacı ile Avrupa Komisyonu’nun talebi üzerine kurulan Akil İnsanlar Grubu tarafından hazırlanan rapor gibi Avrupa ATM sisteminin geleceğini ve ülkemizi yakından ilgilendiren konular üzerinde bilgi paylaşımında bulunularak, görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Konsey toplantısında yapılan görüşmelerde, İstanbul Havaalanı ile birlikte ülkemizin Avrupa havacılığına olan katkısının artarak devam edeceği, gecikme rakamlarında iyileşme yaşandığının gözlendiği ve Avrupa ATM sisteminin modernizasyonu hususunda yapılacak çalışmalara katkı sağlamakta istekli olunduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Havaalanı kapsamında EUROCONTROL ile ortak yapılan çalışmalardan bahsedilerek EUROCONTROL ile ülkemiz arasındaki işbirliğinin devam ettirilmesinin önemi vurgulandı.
 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.