SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ve Belarus Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

25 Eylül 2019
Türkiye ve Belarus arasındaki yolcu ve kargo uçuşlarının arttırılması ve frekans haklarının genişletilmesi amacıyla ikili havacılık müzakereleri gerçekleştirildi.

Belarus’un başkenti Minsk’te 23 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen müzakereler sonunda anlaşmaya varılan konularda Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri KESİCİ ve Belarus Sivil Havacılık Departmanı Direktörü Artem SIKORSKY tarafından Mutabakat Zaptı imzalandı.

İmzalanan anlaşma ile İstanbul-Minsk hattındaki yolcu seferleri 2020 Yaz tarife döneminden geçerli olmak üzere 5'ten 7 frekansa çıkarıldı. İki ülke arasında sağlanan mutabakata göre, 1 Haziran-30 Eylül 2020 döneminde her iki ülke taşıyıcıları geçici olarak İstanbul-Minsk hattında 10'ar frekans uçuş gerçekleştirecek. Taraflar,  4 aylık deneme periyodunun ardından söz konusu 10 frekans hakkının kalıcı hale getirilip getirilmeyeceğini görüşmek üzere 2020 Sonbaharında tekrar biraraya gelme kararı aldı.

Ayrıca, Türkiye ve Belarus arasındaki tarifeli kargo uçuşlarının artırılması konusunda yapılan müzakerelerin sonunda iki ülke kargo taşıyıcıları arasında diyalog başlatılması amacıyla İstanbul'da Türk havayolu şirketlerinin ev sahipliğinde Belarus kargo şirketlerinin iştirak edeceği bir toplantı organize edilmesine karar verildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.