SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havalimanı Pandemi Sertifikasyonu'na Yönelik Online Seminer Gerçekleştirdik

27 Mayıs 2020
Covid-19 virüsü sonrası pandemi süresince havacılık güvenliği alanında alınacak tedbirler ve havaalanı pandemi sertifikasyonu konusunda 22 Mayıs 2020 tarihinde video konferans sistemi ile seminer gerçekleştirilmiştir. Seminere, İstanbul, Sabiha Gökçen, Atatürk, Antalya ve Esenboğa Havaalanı Eğitim Araştırma ve Denetleme Birimi (EADB) üyeleri, havaalanı/terminal işleticisi yetkilileri ile ulusal güvenlik denetçilerinden 22 temsilci katılmıştır.
 
Seminer, covid-19 sonrasında alınacak havacılık güvenliği tedbirlerinin yer aldığı Havacılık Güvenliği Bülteni ile Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi olmak üzere iki bölümden oluşmuştur.
 
Havacılık Güvenliği Bülteni bölümünde; yolcu taraması, kabin bagajı taraması, elektrikli nesneler ve taşınabilir bilgisayarların taranması, kıyafetlerin ve kişisel eşyaların taranması, yolcu dışındaki kişilerin ve eşyalarının taranması, terminal giriş ve kara tarafı kontrolleri, hava aracı güvenlik araması ile güvenlik sistem ve cihazlarının dezenfeksiyonu konuları ele alınmıştır.
 
Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi bölümünde ise genelgenin amacı, Pandemi Önleme Tedbirleri El Kitabı, Pandemi Komisyonu, sertifikasyon süreci, kalite kontrol faaliyetleri ve Havaalanı Covid-19 Standartları Rehberi konusunda bilgilendirme yapılmıştır.