SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı işletme ruhsatı aldı.

Ülkemizdeki havaalanının sertifikalandırma ve ruhsatlandırma çalışmaları kapsamında işletme ruhsatı almaya hak kazanan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı, dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanı olarak tarihe geçti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemelerin ardından ruhsat işlemleri konusundaki gerekliliklerini yerine getiren Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nın sertifikası, 20 Temmuz 2007 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU tarafından takdim edildi.

Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY-14A) kapsamında gerçekleştirilen sertifikalandırma sürecinde geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanlığı tarafından 20 adet İşletme Ruhsatı ile 15 adet Havaalanı Sertifikası düzenlenen bir törenle sahiplerine verilmişti.

Anadolu Üniversitesi Havaalanına yönelik bu yıl içinde yoğunluk kazanan çalışmalar ve en son 12-13 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda Eskişehir Anadolu Üniversitesi, işletme ruhsatı almaya kazanan 21. havaalanı oldu. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)'nın standartlarının yanısıra güvenli ve emniyetli olduğu da belgelenmiş olan Anadolu Üniversitesi Havaalanı böylece, dünyada bu ruhsata sahip ilk ve tek üniversite havaalanı olma ünvanına kavuştu.

2001 yılından bu yana başta uluslararası trafiğe açık havaalanları olmak üzere sivil trafiğe açık havaalanları sertifikalandırma sürecine giren ICAO üyesi ülkeler içinde Türkiye, 2006 yılında havaalanlarının sertifikalandırılması sıralamasında Avrupa'daki pek çok ülkeyi geride bırakarak, Almanya, İngiltere, Norveç ve Belçika'dan sonra 5. sırada yer almıştı.

Bilindiği üzere, THY, 21 Haziran 2007 tarihinden itibaren İstanbul- Eskişehir seferlerine başlamıştı. Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı düzenlenen seferler, İstanbul'dan 23:25, Eskişehir'den ise 05:25'te gerçekleştiriliyor.

SHGM, önümüzdeki dönem içerisinde, havaalanlarının ruhsatlandırma ve sertifikasyon konusundaki çalışmalarına aralıksız devam edecek.

İşletme ruhsatı ve Sertifika alan havaalanları şöyle:

-Atatürk, Esenboğa, Antalya, Adnan Menderes, Dalaman, Sabiha Gökçen Havalimanları A Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı;

-Milas-Bodrum, Trabzon, Adana, Samsun-Çarşamba, Van Ferit Melen,Gaziantep Havaalanları B Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı;

-Nevşehir-Kapadokya, Süleyman Demirel,Kars Havaalanları C Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı;

-Adıyaman, Ağrı, Edremit-Körfez, Kahramanmaraş, Mardin, Eskişehir Havaalanları İşletme Ruhsatı