SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Ulaştırma İşletmeleri

Hava araçlarıyla ticari amaçla, belirli hatlar üzerinde, ücret karşılığında yolcu veya yük veya yolcu ve yük taşıması yapan işletmeler ile ticari hava taşımacılığı kapsamında olmayan yolcu ve yük taşımacılığı ile ücret karşılığı olup olmadığına bakılmaksızın yapılacak hava işi ve eğitim faaliyetlerini yapan işletmeler hava taşıma işletmeleri olarak nitelendirilmektedir.
 
Hava taşıma işletmeleri; havayolu, hava taksi, genel havacılık ve balon işletmeleri olmak üzere dört grupta toplanmaktadır. Mevzuattaki gereklilikleri yerine getiren işletmeler, Genel Müdürlüğümüzden aldıkları işletme ruhsatı kapsamında taşımacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Uçuş Operasyon Müdürlüğü  
Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
Santral  (312) 203 60 00
Fax (312) 212 46 84

Havayolu İşletmeleri

Koltuk kapasitesi yirmi ve üzeri olan Türk tescilli uçaklarla yolcu taşımacılığı ile sadece yük taşımacılığı yapan ticari hava taşıma işletmeleri Havayolu İşletmeleri olarak adlandırılmaktadır. 

Hava Taksi İşletmeleri

Genel Havacılık İşletmeleri

Ticari hava taşımacılığı kapsamında olmayan yolcu ve yük taşımacılığı yapan işletmeler ile ücret karşılığı olup olmadığına bakılmaksızın önceden belirlenmiş bir hava sahasında ve belirlenmiş bir amaca yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonları ve eğitim faaliyetleri yapan işletmeler Genel Havacılık İşletmeleri olarak adlandırılmaktadır.

Balon İşletmeleri

Ülkemiz Hava Sahasında balonla havacılık faaliyetlerini icra eden işletmelerdir. Balon ile her türlü ticari hava taşımacılığı yapacak işletmecilerin Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmesi zorunludur.

Balon uçuşlarının yoğun olarak gerçekleştirildiği Kapadokya’da Genel Müdürlüğümüz, balon uçuşlarının emniyetli bir şeklide gerçekleştirilmesi amacıyla Ürgüp Mustafapaşa'da Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde de temsilciliği bulunmaktadır.

Nevşehir Temsilciliği  
Adres Kapadokya MYO 50420 Mustafapaşa / Ürgüp Nevşehir
Yetkili  Ahmet KUR
Telefon 0505 399 17 05