SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Aracı Bakım Kuruluşları

Uçuş faaliyetlerinde emniyetin sağlanması, uçağın uçuşa hazır durumda bulunmasının sağlanması ve emniyet faktöründen ödün vermeden maliyetlerin azaltılması amacıyla yapılan hava aracı bakımları Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilen Bakım Kuruluşları tarafından yapılmaktadır.
Yetkili Bakım Kuruluşları Genel Müdürlüğümüzden aldıkları yetki kapsamında; Uçağın üretiminden başlayarak hizmet ömrünü tamamlamasına kadar geçen süre içinde hava aracının uçuşa elverişli bir durumda tutulabilmesi amacıyla yapılan servis faaliyetleri, kontrol faaliyetleri, bakım faaliyetleri, onarım faaliyetleri, tadilat faaliyetleri ve revizyon faaliyetleri olmak üzere bakım hizmeti vermektedir.
Havacılık işletmelerine bakım hizmet sunan Yetkili Bakım Kuruluşları, 145 Onaylı Bakım kuruluşları ve F Bakım Kuruluşları aşağıda yer almaktadır.

SHT-145 Onaylı Bakım Kuruluşları

Ticari hava taşımacılığında kullanılan her türlü sivil hava araçları ile ticari hava taşımacılığında kullanılmayan büyük hava araçlarına ve herhangi bir motor, pervane, parça veya cihazına bakım hizmeti vermeye yetkilendirilmiş bakım kuruluşlarıdır.

Uçuşa Elverişlilik Dairesi
Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
Yetkili  Emre DOĞAN
Tel (312) 203 74 34

F Bakım Kuruluşları

Sürekli uçuşa elverişlilik ve bakım sorumluluğu yönetmeliği ve talimatı kapsamında, maksimum kalkış ağırlığı 5700 kg altındaki hava araçlarının, ticari hava taşımacılığı haricinde kullanılan hava araçlarının ve bunların komponentlerinin bakımını yapmak üzere yetkilendirilen kuruluşlar “F Bakım Kuruluşları” olarak adlandırılmaktadır. 

Uçuşa Elverişlilik Dairesi
Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
Yetkili  Emre DOĞAN
Tel (312) 203 74 34