SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türk Sivil Havacılık Akademisinde Görev Alacak Eğitmenler...

AB ile Türkiye’nin birlikte finanse ettiği Sivil Havacılık Akademisi’nde eğitmen olarak görev almak isteyen adaylar için düzenlenen “Eğitimcinin Eğitimi Programı”na başvurular, 22 Mayıs 2016 tarihine kadar devam ediyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilmekte olan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde tam ve yarı zamanlı görev yapmak üzere 60 eğitmen seçimi gerçekleştirecektir.

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen akademinin inşaatına başlanmış olup, 2017 yılsonuna kadar faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Akademi bünyesinde eğitim vermek üzere havacılığın çeşitli branşlarından 60 eğitmen yetiştirilecektir.

Bu çerçevede akademide görev alacak eğitmenlerin seçimi ve yetiştirilmesi amacıyla “Eğitimcinin Eğitimi Programı” planlanmıştır. Yerli ve yabancı eğitmenler tarafından verilecek eğiticinin eğitimi; İstanbul, Ankara ve/veya Antalya’da olmak üzere üç ilde düzenlenecektir. Eğitim programına katılacak adaylarda aranan asgari nitelikler aşağıda belirtilmiştir:

Eğitim Durumu:
Yükseköğrenim diploması; yükseköğretim diplomasına sahip olunmadığı takdirde havacılık alanında buna eşdeğer kabul edilecek en az 5 yıllık profesyonel iş tecrübesi 

Profesyonel Tecrübe:
Yükseköğrenim mezunları için havacılık alanında en az 3 yıl  tecrübe, Bilgisayar kullanımında yetkinlik (MS Excel, Word ve Powerpoint) ve ilgili havacılık alanında sertifikalandırılmış yetkinlik


Dil Gereksinimi:
İyi derecede İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerisi

Son Başvuru Tarihi:
Eğitim merkezinde görev almak üzere Eğitimcinin Eğitimine katılmak isteyen adayların en geç 22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.

Başvuru Şekli:
Başvuruların academy(at)shgm.gov.tr adresine e-mail ile İngilizce olarak Europass CV formunda gönderilmesi gerekmekte olup, cv şablonuna bu adresden ulaşılabilmektedir.

Çalışma Şekli:
Programı başarıyla tamamlayan adaylar, yetkinlik alanlarına göre Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde tam veya yarı zamanlı eğitmen olarak görevlendirileceklerdir. Tam zamanlı eğitimciler Akademi’nin çekirdek kadrosunu oluşturacak olup Akademi bünyesinde istihdam edileceklerdir. Yarı zamanlı eğitimciler ise halen çalıştıkları görevlerinden ayrılmak zorunda kalmadan akademik takvimde öngörülen veya oluşan talebe göre açılacak eğitimleri vermek üzere görev alacaklardır.

Değerlendirme:
Şartları sağlayan adaylar yabancı uzmanların da yer aldığı değerlendirme komisyonu ile görüşmeye davet edilecek olup, adaylar sonuç hakkında bilgilendirilecektir.

İlgililere Önemle Duyurulur…