SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Bahri Kesici’nin 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Mesajı

6 Aralık 2017
Sivil havacılık faaliyetlerinin dünya genelinde emniyetli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi temennisiyle birlikte, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.

Sivil havacılık faaliyetlerinin küresel ölçekte uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği standartlarına uygun olarak sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO)’nun kuruluş tarihi olan 7 Aralık, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmaktadır.

ICAO’nun kurucu üyeleri arasında olan Türkiye, son yıllarda sivil havacılık sektöründe yaşanan büyüme, küresel havacılık sistemine yaptığı katkı ve bölgesel işbirliği çalışmalarıyla 2016 yılında ICAO’nun Genel Konsey Üyeliği’ne seçilerek önemli bir başarıya imza atmıştır. SHGM olarak ülkemizi ICAO’da temsil etmenin, dünya havacılığının karar alma mekanizmasına dahil olmanın ve bu yıl, 7 Aralık’ı ICAO Konsey üyesi olarak idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.

Sivil havacılık faaliyetlerimizi ICAO’nun belirlediği standartlar çerçevesinde yürütme konusundaki gayretimiz ve uluslararası mevzuatların ülkemize kazandırılması konusundaki çalışmalarımız neticesinde elde edilen bu önemli sorumluluğun bilinciyle görevimize daha büyük bir överiyle sarılıyoruz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizi küresel havacılığın zirvesindeki ülkelerden biri haline getirmek üzere uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sektörel büyümenin sürdürülmesi için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz.

ICAO’nun 2015-2018 dönemi için belirlediği tema olan “Hiçbir Ülkenin Geride Kalmaması için Birlikte Çalışıyoruz” hedefi doğrultusunda, yakın coğrafyamızdaki ülkelerle ve bölgesel düzeyde yaptığımız ortaklıklarla, teknik, altyapı, eğitim gibi pek çok alanda deneyimlerin paylaşılmasını ve işbirliğini öncelikli ilke olarak benimsiyoruz. Küresel havacılık sisteminin düzenli  bir şekilde yürütülmesi bakımından önem taşıyan bu işbirliği teması, aynı zamanda  ülkelerimizin ekonomik gelişmesine yapacağı katkı açısından da önem arz etmektedir.  Ülkemizin 2003 yılında Bölgesel Havacılık Politikası ile başlattığı sivil havacılıktaki büyük atılımın zeminini de bu anlayış oluşturmuş ve havacılık sektörümüzün diğer sektörlerin lokomotifi olarak ekonomik gelişmeyi de beraberinde getirmiştir.

Sivil havacılık faaliyetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi ICAO standartlarına göre ve işbirliği esaslı olarak yürütmeye devam ederek, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sivil havacılık sektörümüzün gelişmesi için hayata geçirdiğimiz proje ve uygulamalarda desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımız Ahmet ARSLAN başta olmak üzere, Genel Müdürlüğümüzün ve sivil havacılık sektörümüzün değerli yönetici ve çalışanlarının 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü tebrik ediyorum.
 
Saygılarımla,

 
Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdür V.