SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kabin Memuru olmak için

Kabin memuru olabilmek için aranan nitelikler genel itibariyle aşağıda yer almaktadır:

  • T.C. vatandaşı olmak 
  • En az 18 yaşında olması
  • Sağlık yönünden görevini yerine getirmeye uygun olduğunun kontrol edilmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşunun düzenli aralıklarla muayenesinden veya değerlendirmesinden geçmiş olması (Yetkilendirilen hastanelerin link verilebilir.) ve neticesinde uçuşa elverişlilik ile ilgili sağlık raporunun alınması
  • İşletmenin İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olması (boy, kilo, yaş, fiziksel durum, adli sicil kaydı, yüzme bilme vb.)
  • Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olması.
  • İşletmenin belirlediği prosedürler kapsamında İngilizce yeterliliğinin bulunması.

İşe alım süreçlerinde yukarıda yer alan özelliklere sahip olan adaylar ile bir sonraki adıma geçilmekte ve çeşitli sınavlar uygulanmaktadır. Yazılı ve sözlü yabancı dil sınavı, kişilik envanteri, mülakat, psikolojik test bu süreçlere örnek olarak verilebilir. Bütün süreçleri tamamlayan adaylara son teklifler yapılarak eğitim sürecine başlanılmaktadır.

Eğitim süreleri şirketlere göre değişkenlik göstermekle birlikte, SHGM tarafından onaylanmış işletme eğitim el kitapları doğrultusunda yapılmaktadır.

Teorik, pratik ve uçuş eğitimi olarak üç bölümü de başarıyla tamamlayan aday, kabin ekibi olarak uçuşlara planlanmaktadır.

  1. Eğitim
  2. Temel Eğitim
  3. Dönüşüm ve Farklılık Eğitimi 
  4. Alıştırma Uçuşları 
  5. Yenileme Eğitimleri