SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uçuş Tabipliği Tazeleme Eğitimi yerine kredilendirilecek “HUTP / HAVACILIK ve UZAY TIBBI KONGRESİ” 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da yapılacaktır

14 Ekim 2021

Genel Açıklama

HUTP / HAVACILIK ve UZAY TIBBI KONGRESİ, 2021

Etkinlik Tarihi ve Saati

14-17 Ekim 2021

Etkinlik Yeri

Concorde De Luxe Resort Otel / Antalya

Davet Şekli

Resmi Yazı, Elektronik Posta ve www.hutp.org üzerinden

Davetli Sayısı

250

Etkinlik Sorumlusu ve İletişim Bilgileri

Prof.Dr. Hasan Fehmi TÖRE
(Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu Başkanı)
hutp2020@gmail.com  www.hutp.org 

Açıklama

HUTP-  Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi ve SHT-APAM Çalıştayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün desteği ile  Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu tarafından  14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal YÜKSEK’ in de katılımıyla Antalya’da düzenlenecektir.

Kongre bilimsel programı içerisinde "SHT-APAM Talimatı, Candaş (Akran) Destek Programı, uçuş tabiplerinin, havacılık tıp merkezlerinin, havacılık derneklerinin ve havacılık personellerinin uygulamalarda karşılaştığı sorunlara karşı geri bildirimleri, değerli yöneticilerimizin katkı ve çözüm önerileri ile son yıllarda övünç duyduğumuz 24 saatte havada kalabilen milli insansız hava aracı ve milli balon üretim çalışmalarının havacılık tıbbı boyutuyla aktarımı, COVID-19'un havacılık sektörüne etkileri, havacılık tıp merkezleri tarafından Genel Müdürlüğümüze bildirimi yapılan havacılık tıp merkezlerinde görev yapan yardımcı personelce ihtiyaç duyulan temel konuların aktarılması gibi havacılık sağlığını ilgilendiren konuların, ortak akıl ile tüm yönlerden tartışılması ve çözüm önerilerinin sunulması ile havacılık tıbbı ortak paydasında konuların ele alınması planlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi http://www.hutp.org web sayfasından edinilebilir. Kongre katılımı SHT-MED Talimatının 13 üncü maddesinin 2 inci fıkrası uyarınca istenen uçuş tabipliği tazeleme eğitimi kapsamında 10 SHGM kredisine kadar kredilendirilecektir. Kongreye havacılık tıbbı, fizyolojisi ve psikolojisi konularına ilgi duyan ve havacılık sektöründe çalışan herkes davetlidir.