SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

13.09. 2006 tarihinde Onur Hava Yolları A.Ş'nin Antalya - Bristol seferini yapmakla görevli uçuş ekibinin kaptan pilotu Ahmet Uğur AŞIKOĞLU..

ÖNEMLİ DUYURU

13.09. 2006 tarihinde Onur Hava Yolları A.Ş'nin Antalya - Bristol seferini yapmakla görevli uçuş ekibinin kaptan pilotu Ahmet Uğur AŞIKOĞLU 03.01.2007 tarihine kadar Uçuşa Elverişliliği geçerli olan TC-OAI tescil işaretli uçağın emniyetsiz olduğu iddiasını yolculara duyurarak uçağı terk etmiştir.

Bilindiği gibi uçuş emniyetini sağlamak, denetlemek ve düzenlemekten sorumlu olan tek yetkili kurum Genel Müdürlüğümüzdür. Bu nedenle son günlerde Genel Müdürlüğümüz dışındaki kaynaklardan elde edilen bilgilerle kamuoyu gereksiz ve yanlış bilgilendirilmiştir.

'Uçuş Emniyeti' konusunda son derece hassas olan Genel Müdürlüğümüz; söz konusu olayı hassasiyetle değerlendirmekte olup; yasal yollar da dahil olmak üzere gerekli işlemleri yapmak üzere konu üzerindeki çalışmaları devam ettirmektedir. Gerekli incelemeler tamamlandığında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Saygıyla duyurulur. 29.9.2006