SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

HAVA TRAFİK KONTROL HİZMETLERİ PERSONELİ LİSANS ve DERECELENDİRME YÖNETMELİĞİ (SHY 65-01) 31 Ocak 2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

DUYURU

Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği (SHY 65-01) 31 Ocak 2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Yönetmelik ile, hava trafiğinin emniyetli, düzenli ve hızlı akışını temel alan hava trafik kontrol hizmetlerinin etkinliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Yönetmelik, Türkiye hava sahası, hava liman ve meydanlarında çalışmakta olan sivil hava trafik kontrol hizmetleri personelinin sahip olması gereken sağlık, eğitim ve uzmanlık şartlarını belirlemektedir.

İlgili personelin, lisans, sertifika ve derecelerinin verilmesine, muhafaza edilmesine, yenilenmesine, süreli olarak askıya alınmasına veya süresiz olarak iptal edilmesine ilişkin esasların düzenlenmesini sağlayan yönetmelik ile emniyet standartlarının muhafaza edilerek geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği (SH 65-01)