SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırma Geliştirme (Sesar) Ortak Girişimine (Ju) Üye Olmak İçin Avrupa Birliği Tarafından Yapılan İhale Duyurusu...

Bilindiği üzere SESAR projesi Avrupa Birliği tarafından ortaya konularak ve hava trafik yönetiminin geleceğinin şekillenmesi ve teknolojik alt yapısının geliştirilmesi anlamında yüzyılın en büyük projelerinden biridir. Söz konusu program üç aşamadan oluşmaktadır. Bunlar Tanımlama, Geliştirme ve Uygulama safhalarıdır. Tanımlama safhasında, atılacak farklı teknolojik adımların belirlenmesi ile yeni jenerasyon Hava Trafik yönetim Sisteminin belirlenmesini amaçlamakta olup, bu görev (2004-2008 arasında) EUROCONTROL Teşkilatı tarafından üstlenilmiştir. Geliştirme safhasında ise yeni ekipmanlar, sistemler veya standartlar geliştirilecek ve Avrupa'daki ATM sistemi ile birlikte işler olması için çalışacaktır. Uygulama safhası ise büyük çaplı üretim ve yeni ATM alt yapısının uygulanmasını kapsayacaktır.

Bu kapsamda bu projenin geliştirme safhasının hayata geçirilmesi için SESAR Ortak Girişimi (JU) resmi olarak 3 Mart 2007 tarihinde kurulmuş olup, kurucu üyeleri Avrupa Topluluğu ile üyesi olduğumuz Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL)'dır. Bununla birlikte, SESAR JU üçüncü ülkelerin kamu yada özel kuruluşları dahil tüm kamu veya özel kuruluşların katılımına açıktır. Üyelik sadece nakdi katkıdan oluşmamakta aynı zamanda ayni katkılarda bulunarak geliştirme safhasının yönetilmesi ve yön verilmesi ile uygulama safhasının hazırlığında önemli anahtar rol oynanacaktır.

SESAR JU'ya üyelik ile ilgili (mali, yönetim, seçim süreci ve katılım, üyeliklerde aranılan şartlar, seçim kriterleri, başvuru süreci ile ilgili) ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte yer alan duyuru metninden veya aşağıda belirtilen iletişim adresinden elde edinilebilinir. Son başvuru tarihi 15 Eylül 2007'dir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Link:

http://ec.europa.eu/transport/air_portal/sesame/ju/membership_en.htm

Bilgi için:

SESAR Joint Undertaking

c/o European Commission

Rue Demot 24, DM24 5/42

B-1040 Brussels