SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Bilindiği üzere, Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri İçin İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY-33B), 10 Eylül 2008 tarihinde 2



ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere, Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri İçin İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY-33B), 10 Eylül 2008 tarihinde 26993 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yukarıda adı geçen Yönetmeliğin yayımlanmasından bu güne kadar geçen süre içerisinde ruhsatlandırma kapsamı dışında olan işyerlerine açıklık getirilmesi ve özellikle de Yap-İşlet-Devret Modeli veya kiralama gibi usullerle işletim hakkı devredilmiş olan terminaller bünyesinde yer alan sıhhi işyerlerinin ruhsatlandırılması amacıyla başvurunun terminal işletmecisi veya havaalanı işletmecisine yapılacağı hususlarında tereddütlerle karşılaşılmıştır. Açıklanan bu nedenlerden dolayı SHY-33B Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri İçin İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte (SHY-33B) Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 20 Nisan 2009 tarihinde 27206 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİVİL HAVA ULAŞIMINA AÇIK HAVAALANLARINDA YER ALAN TERMİNALLER İLE SIHHİ İŞYERLERİ İÇİN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK (SHY-33B)