SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Bilindiği üzere, ilk kez Meksika'da ortaya çıkan ve bu ülkeyi sarsmaya devam eden domuz gribi etkisini Amerika'da da göstermeye başlamıştır.. .

Domuz Gribi Salgını Hakkında Önemli Duyuru.

Bilindiği üzere, ilk kez Meksika'da ortaya çıkan ve bu ülkeyi sarsmaya devam eden domuz gribi etkisini Amerika'da da göstermeye başlamıştır. Amerika'da sağlık alanında olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan domuz gribine Avrupa kıtasında da rastlanması ve hatta Avustralya'ya kadar ulaşmış olması nedeniyle söz konusu grip, tüm ülkeleri tehdit eder duruma gelmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından domuz gribi salgınının 1 ila 6 evreleri arasındaki derecelendirmesinde, salgın evrelerinin 3'ten 4'e çıkartılmış olması bu durumun vahim boyutunu ortaya koymaktadır. Söz konusu gribin dünya çapında bir salgın durumuna dönüşerek, çok sayıda insanının ölümüne sebebiyet vermemesi için Dünya Sağlık Örgütü tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve ülkeler bu konuda uyarılmaktadır.

Bu hastalığın farklı ülkelere yayılma tehlikesinin büyük olması ve hava ulaşımı ile birlikte ülkemizin de risk altında olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı tarafından Meksika ve komşu ülkelerinden gelecek ve ülkemizden bu ülkelere gidenlere yönelik havaalanlarında bazı kontrollerin yapılması kararı alınmıştır.

Bu gelişmeler doğrultusunda, kurum/kuruluş/işletmelerin gerekli tüm tedbirleri alması ve şüpheli durumlarda tereddüde mahal verilmeden konuya hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.