SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Atatürk Havaalanı'nın 06/24 Pisti İçin Duyuru-2…

İlgi: 24.02.2010 tarih ve 2299 sayılı yazımız.

 

İlgi yazımız ile, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda planlanan 06-24 pisti bakım, onarım ve uzatma çalışmaları nedeniyle, pistin uçuş trafiğine kapatılacağı 8 Mart 2010 tarihinden pistin kullanıma açılacağı tarihe kadar; permisi ve slotu bulunmayan tüm charter/kargo uçuşları ve münferit tüm uçuşlar ve teknik iniş, divert vb. uçuşların diğer meydanlara yönlendirileceği, Atatürk Havaalanı için uçuş izni verilmeyeceği tüm sektör katılımcılarına bildirilmişti.

 

Uygulanacak tedbirler ile ilgili olarak herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek amacıyla, söz konusu tedbirlerin uygulanışı ile ilgili olarak bu duyuruyu yapma gerekliliği hasıl olmuştur.

 

Bu kapsamda, İlgi yazımız tarihinden önce 2009 Kış Tarife Dönemi ve 2010 Yaz Tarife Dönemi uçuşları için slotu ve de permisi bulunmayan havayolu işletmelerinin talepleri söz konusu tedbirler çerçevesinde değerlendirilecek olup, İlgi yazıda belirtilen uçuş türleri için 8 Mart 2010 tarihinden pistin kullanıma açılacağı tarihe kadar (ilk etapta Temmuz 2010 olarak planlanmıştır), İstanbul Atatürk Havaalanı'na uçuş izni verilmeyecektir.

 

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması hususu ilgili tüm kurum, kuruluş ve işletmelere saygıyla duyurulur.