SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Dolandırıcılık Girişimlerine Karşı Önemli Uyarı…

Bazı İşletmelerimiz tarafından Genel Müdürlüğümüz ile irtibata geçilerek, EUROCONTROL faturalarının ödenmesine ilişkin olarak hava sahası kullanıcıları ile illegal e- posta ya da telefon temaslarının devam ettiği yönünde bilgilendirme yapılmıştır. Konuya ilişkin bir uyarı Eurocontrol resmi Internet adresinde de yer almaktadır. http://www.eurocontrol.int/crco/public/standard_page/fraud_warning.html )


Dolandırıcılar tarafından, EUROCONTROL Merkezi Yol Ücretleri Ofisi (CRCO) banka hesaplarının değiştiği ileri sürülmekte ve sahte banka referanslarıyla bu hesaplara acil ödemeler yapılması talep edilmektedir.

 

Bilindiği üzere, CRCO fatura ödemelerindeki tek yetkili makam olup, ilgili bölümlerin e-posta adresleriyle birlikte telefon ve faks bilgilerine EUROCONTROL'ün www.eurocontrol.int/crco Internet adresinden erişim sağlanabilmektedir.

 

Bu bağlamda, tüm Havacılık İşletmelerimizin konuya hassasiyetle yaklaşmaları ve EUROCONTROL tarafından resmi olarak yayımlanmış olan usullerin dışına çıkılmaması bu tür dolandırıcılık girişimlerine fırsat verilmemesi açısından önem arz etmektedir.

 

Önemle duyurulur.