SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Teknik İşbirliği - İş imkanları Hakkında Duyuru…

Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı tarafından Genel Müdürlüğümüze ICAO nezdinde Daimi Temsilciliğimiz aracılığıyla Sekretarya'dan alınan ICAO Teknik İşbirliği Programına ilişkin bir yazı gönderilmiştir.

 

İlgili yazıda Teknik İşbirliği Programının havacılık uzmanları için dünya çapında geniş imkanlar sunduğu, çeşitli ülkelerde devam eden teknik işbirliği ve iyileştirme projelerinde çalışan TCB uzmanlarının ICAO üyesi ülkelerin havacılık standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunduğu belirtilmektedir.

 

Yazıda, devamla ICAO Teknik İşbirliği Bürosunun çeşitli tecrübe seviyelerinde ve değişik ülkelerden sivil havacılık personeli alacağına dair ilanda duyurulması istenen pozisyonların http://www.icao.int/icao/en/tcb/TCBvacancylist.html adlı web adresinde yer aldığı ve ilgilenenlerin her açık pozisyon için başvuruda bulunması gerektiği, başvuruların 30 Haziran 2010 tarihine kadar tamamlanmış olması zorunluluğu bulunduğu belirtilmektedir.

 

Türk sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum/kuruluş ve işletmeler ile sektördeki insan kaynaklarının yukarıdaki linkten konuyu inceleme ve değerlendirmeleri önemle duyurulur.