SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uçuş Eğitim Organizasyonlarında Pilotaj Eğitimi Alacaklara Önemle Duyurulur...

Uçuş Eğitim Organizasyonlarında uçuş eğitimi almak (Pilot olmak) üzere başvuru yapan pilot adaylarının çeşitli sebeplerle mağdur oldukları yönündeki bilgilerin Genel Müdürlüğümüze ulaşması sebebiyle aşağıdaki duyurunun yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Ülkemizde Uçuş eğitimi vermek amacıyla yetki talep eden bir eğitim kurumunun, ilgili mevzuatlarda belirtilen gerekliliklere uygunluğunun tespit edilmesinin ardından Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu gereklilikler, SHY–1 Uçak Pilotu Lisansı Yönetmeliği'nde yer almaktadır.

Ancak, pilot eğitimi almak amacıyla Yetkili Uçuş Okullarına başvuruda bulunacak pilot veya pilot adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli hususların başında ilgili uçuş eğitim organizasyonunun yetki kapsamı ile yetki geçerlilik tarihi gelmektedir.

Herhangi bir eğitim kurumu için düzenlenen yetki belgesinin geçerliliğini koruyabilmesi için mevzuata uygunluk durumunun sürekli kılınması gerekmektedir.

Bu sebeple Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut yetki belgelerinin geçerlilik süresi uzatılabildiği gibi, tespit edilen bulgular doğrultusunda yetkiler kısmen veya tamamen de geçersiz kılınabilmektedir.

Uçuş Eğitim Organizasyonlarında Pilot eğitimi almak için başvuruda bulunan kursiyerlerin mağdur olmaması için;

• Eğitim almak istediği Uçuş Eğitim Okulunun sahip olduğu yetkilerin Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden (http://www.shgm.gov.tr/) teyit edilmesi,
• Pilot adayları için Genel Müdürlüğümüzce Öğrenci Pilot Lisansı (SPL) düzenlenmeden eğitime başlanılmaması (kursiyer sayılmayacağı için) önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.