SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Trafik Yönetimi Araştırma Geliştirme (SESAR) Projesi Seminer Daveti

Genel Müdürlüğümüz koordinesinde 22-23 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul'da Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) konusunda bir Seminer düzenlenecektir.

SESAR projesi hava trafik yönetiminin geleceğinin şekillenmesi ve teknolojik alt yapısının geliştirilmesi anlamında yüzyılın en büyük projelerinden biridir.  Avrupa Trafik Yönetim Sisteminin geleceğinin ve teknolojik alt yapısının şekilleneceği bu projede Ülkemizin ilgili kurum ve kuruluşlarının yer alması, geleceğin hava trafik yönetiminin yapılandırılmasında, yön verilmesinde ve yeni üretilecek teknolojik ekipmanların üretiminde yer almamız bakımından ülkemiz kurum ve kuruluşları için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

 Bu bakış açısı ile düzenlenecek olan seminer ile ülkemizde SESAR projesi kapsamında gerekli bilincin oluşması, projeye ülkemiz endüstrisinin katılım sağlayabileceği konu başlıklarının araştırılması ve olabilecek soruların en yetkili makamlarca cevaplanabilmesi hedeflenmekte olup, SJU İdari direktörü Sn. Patrick KY ile Eurocontrol CND Müdürü Sn. Bo REDEBORN konuşmacı olarak katılım sağlayacaklardır.

Yapılacak olan seminere ilişkin davet metnine erişmek için tıklayınız...