SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kurban Bayramı dolayısı ile yoğunlaşan uçuş trafiği ile ilgili duyuru...

Malumları olduğu üzere, yaklaşan Kurban Bayramından dolayı yoğun bir uçuş trafiği yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak, tarifeli uçuş yapmak üzere yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinin ilave uçuş talepleri mevcut imkanlar çerçevesinde değerlendirmeye alınacaktır.

 

 Tatil döneminde artan yolcu trafiğinin karşılanması ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca, mümkün olan en ekonomik ve en uygun şekilde yolcuların ulaşımının sağlanması, mevcut uygulamaların dışına çıkılarak fırsatçılığa izin verilmemesi gerekmektedir.

 

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde, önümüzdeki günlerde görülebilecek olası tehir ve iptal durumlarında yolcuların zamanında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve meydana gelen bu yoğunluk sebebiyle yolcu mağduriyetlerinin yaşanmamasını teminen tüm işletmecilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve gerekli bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir. Aksi takdirde, 2920 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat kapsamında cezai müeyyide uygulanacaktır.