SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM tarafından Sektöre Önemli Duyuru...

SESAR Ortak Girişimi (SJU) Yeni Ortaklar Arıyor…

 

Bilindiği üzere, 2,1 Milyar Avro'luk bütçesi ile havacılık tarihinin en önemli projelerinden bir tanesi olan Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) kapsamındaki endüstriyel yatırımlar ve işbirliği imkânlarının masaya yatırıldığı Seminer 22-23 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul'da yapılmıştır.

 

 

Seminere ev sahipliği yapan Genel Müdürlüğümüz ile Eurocontrol ve SESAR Ortak Girişimi üst düzey yöneticileri arasında SESAR İstanbul deklarasyonu imzalanmış ve mevcut İşbirliğinin artırılması konusunda mutabakata varılmıştır.

 

 

Bu bağlamda, SJU yönetimi ile sürdürülen koordinasyon çerçevesinde önümüzdeki haftalarda SJU'ya yeni ortaklar seçmek için talep toplama süreci başlatılacağı bildirilmiştir.

 

 

Yayınlanacak olan ilanın, duyurulacak belirli alanlarda SJU'ya uzmanlık sağlayabilecek KOBİ, Araştırma Merkezi ve Üniversiteleri hedeflemekte olduğu belirtilmektedir.   

 

 

Bu çerçevede oluşturulması planlanan konsorsiyum bünyesinde yaklaşık 10 farklı kuruluş ile sözleşme imzalanmasının düşünüldüğü ve SJU tarafından toplamda 10 Milyon Avro'luk bir kaynağın ayrılacağı bilinmektedir.  

 

 

SJU faaliyetlerine ilgi gösteren, tüm kurum ve kuruluşlarımız için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmekte olan bu ilanın hassasiyetle takip edilmesinde yarar görülmektedir.

 

 

Bu bağlamda, SJU faaliyetlerine ilgi gösteren Kurum, Kuruluş ve Şirketlerimizin yayınlanacak ilanı SJU (www.sesarju.eu), Eurocontrol (www.eurocontrol.int) ve AB Komisyonu (http://ec.europa.eu/transport/index_en.htm) Internet sayfaları üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.