SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kontrol Pilotluğu Yetki Çizelgesi Güncellenmiştir....

Ticari hava taşımacılığı faaliyetinde bulunan en fazla 19 koltuk kapasiteli hava taksi uçak/helikopter pilotlarının 6 aylık yeterlilik testleri (OPC) ile boş uçak iniş kalkış eğitimi ve hat eğitimlerinin yapılması maksadıyla, Ek-1 ve Ek-2 çizelgede kimlikleri yazılı pilotlar, öğretmenlik durumları, uçuş saatleri, tecrübeleri ve aktif uçuculuk durumları da dikkate alınarak, hizalarında belirtilen tarihler arasında yetkilendirilmiştir.

6 aylık yeterlilik testleri (OPC), simülatörde veya ilgili uçak/helikopterde yolcusuz olarak JAR OPS 1/3.965 esasları ile JAR FCL 1/2.240'ta belirtilen yeterlilik (proficiency) test formuna göre yapılacaktır. Yeterlilik testi yürütmek üzere yetkilendirilen pilotların yeterlilik testleri ise SHGM kontrol pilotu gözetiminde yapılacaktır. Yeterlilik testinin yapılacağı uçağın/helikopterin tipi, yeterlilik testine alınacak pilotun uçak/helikopter tipiyle uyumlu ve kendi işletmesinde bulunan uçak/helikopter olabilecektir.

Söz konusu yetkilendirme süresi tamamlanmadan ilgili mevzuata uygun şekilde yeniden yetkilendirme belgesi tanzim edilebilecektir. Yetkilendirme süresi içerisinde Kontrol Pilotluğu Talimatı (SHT-1C)'de belirtilen gereklilikleri karşılayan pilotlara Genel Müdürlüğümüzden talep edilmesi durumunda tip yetkisi kontrol pilotu (TRE) yetki belgesi de düzenlenebilecektir.

Yeterlilik testi yürütmek üzere yetkilendirilen pilotlar yetki imtiyazlarını ilgide kayıtlı Yönetmelik ve Talimat esaslarına göre kullanacaklardır. İlgili mevzuat hükümlerine aykırı uygulamanın tespiti halinde ise 2920 sayılı kanun ve bu kapsamda yayımlanan mevzuat uyarınca idari yaptırım hükümleri uygulanacaktır.

 

Tablo İçin Tıklayınız...