SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yeni Associate Partners Çağrısı

Tek Avrupa Hava Sahası (SES, Single European Sky) Hava Trafik Yönetimi Araştırma Geliştirme (SESAR) projesi hava trafik yönetiminin geleceğinin şekillenmesi ve teknolojik alt yapısının geliştirilmesi anlamında yüzyılın en büyük projelerinden biridir.
SESAR projesinin 2009-2016 yılları arasında yürütülecek olan Geliştirme safhasının icra edilmesinden sorumlu olan SESAR Ortak Girişimi (SJU) faaliyet ve projeleri için 2.1 Milyar Avro'luk bir bütçe tahsis edilmiştir.
SJU tarafından yapılan Associate Partners Çağrısı; işletmeler, üniversiteler ve araştırma kuruluşları da dâhil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar için 31 Mart 2011 tarihine kadar geçerli olacaktır.
Geleceğin Hava Trafik Yönetimi Sisteminin altyapısının tesisini hedeflemesi nedeniyle, projeye katılan taraflar önemli bir Ar-Ge birikimine ve projeye katılan diğer şirketler ile işbirliği elde etme imkânına sahip olacaklardır. Ayrıca, yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarının başarısı ve Havacılık camiasının benimsemesi nispetinde de Fikri Mülkiyet Hakları kapsamında mali bir geri dönüş öngörülmektedir.
Avrupa Trafik Yönetim Sisteminin geleceğinin ve teknolojik alt yapısının şekilleneceği bu projede Ülkemizin ilgili kurum ve kuruluşlarının yer alması, geleceğin hava trafik yönetiminin yapılandırılmasında, yön verilmesinde ve yeni üretilecek teknolojik ekipmanların üretiminde yer almamız bakımından ülkemiz kurum ve kuruluşları için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.
Gerekli prosedürler ile detaylı bilgiye aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir:

http://www.sesarju.eu/about/procurement