SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı Revizyon 01 yayınlanmıştır...

SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı'nda yapılan değişiklikler 04/04/2012 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapılan değişikliklerle birlikte dil yeterliliği sınavında başarısız olanların gidecekleri dil kurslarını verecek kuruluşların onay zorunlulukları kaldırılmıştır.  Bu bağlamda adaylar kendi imkanları ile yerli ya da yabancı kaynaklı eğitim programlarını takip etmekten sorumludur. Adayların uygun kurs seçiminde;

a)Havacılık ingilizcesi deneyimi/eğitimi olan uygun öğretmen seçimi,
b)Uygun programın belirlenmesi,
c)İstenilen lisan seviyesine uygun eğitim modülünün belirlenmesi,
d)Örgün veya uzaktan eğitim imkanlarının uygunluğunun belirlenmesi,
e)Başarısız olunan alanların telafisine yönelik alınması gereken eğitim şeklinin belirlenmesi gibi hususlara dikkat ederek kurs seçmeleri faydalı olacaktır.

12/09/2011 tarihi itibariyle dil yeterliliği sınavları yapılmaya başlanmış olup, ilk lisansına 05/03/2008 tarihinden sonra sahip olanlar adaylar, işletmelere duyurulan kontenjan dahilinde sınava alınmışlardır. Bu adayların sınavlarının mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

2012 yılı sınav takvimi ve kontenjanları 04/04/2012 tarihi itibariyle Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde yayınlanmıştır. İlgili takvime ulaşmak için tıklayınız. Her sınav döneminde kontenjan sayısı kadar kişi sınava alınacaktır.

Mayıs 2012 itibariyle, 05/03/2008 tarihinden önce lisans alanların sınavlarına da başlanacaktır. Sınava girme durumunda olan pilot çalıştıran işletmelere, pilot sayıları ile orantılı olarak kontenjanları  bildirilecektir.  Herhangi bir yerde çalışmayan veya yurtdışında çalışan adaylar,  talimata uygun olarak şahsi başvuru yapabileceklerdir.

İlgili hususlar doğrultusunda yapılan dil sınavında başarısız olan adaylar ihtiyaçları doğrultusunda dil becerilerini geliştirdikten sonra talimata yazılı olduğu şekilde tekrar sınava alınabileceklerdir.