SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Samsun'da Amatör Havacılık Çalıştayı düzenlenecek…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin desteğiyle ile Samsun Sportif Havacılık Kulübü ve Ondokuzmayıs Üniversitesi UZAYTEM Müdürlüğü tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde Samsun'da "Amatör Havacılık Çalıştayı" düzenlenecektir. 
 

Türkiye'de Amatör Havacılığın durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştay, SHGM ve DHMİ yetkililerinin yanı sıra Türk sivil havacılık sektör temsilcileri ve konuyla ilgili yabancı uzmanların katılımı ile gerçekleştirilecek.  
 

Amatör Havacılığın Türkiye'deki durum değerlendirmesinin yanı sıra EASA ve FAA Mevzuatlarındaki yerinin de ele alınacağı ilk oturumun ardından,  ikinci oturumda Vergi, Tescil, Sertifikasyon, Uçuşa Elverişlilik, "Amatör Havacılığın İşletme Sorunları, Pilotaj Eğitimlerinin Yayınlaştırılması, Amatör Havacılık Kulüplerinin faaliyetleri değerlendirilecek. 

 
Sonuç Bildirgesi'nin yayımlanması ile sona erecek Çalıştay'ın ülkemizdeki amatör havacılığın gelişimine önemli katkı sağlaması bekleniyor.