SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri...


İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 4 kategoride verilecektir. Ulusal düzeydeki başvurular sadece "Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi" ve "İşletmelerin Uluslararasılaştırılmasının Desteklenmesi" kategorilerinde kabul edilmektedir.

Uygulamaların son iki yılda gerçekleştirilmiş olması gerekmekte olup yapılacak değerlendirmeler sonucunda, belirtilen her kategori için birer başarı ödülü; ayrıca kategoriler içerisinden seçilen en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecektir.
Başvurular, uygulamanın son iki yılda gerçekleştirilmiş, orijinal, yenilikçi ve tekrarlanabilir olması ve yerel ekonomiye ve yerel paydaş ilişkilerini geliştirmeye yönelik yaptığı katkılar açısından değerlendirilecektir. Yerel ve bölgesel uygulamalara özel önem verilmektedir.

Yarışmaya;
 -Yerel, bölgesel ve ulusal kamu kurum ve kuruluşları,
 -Kamu kurumları ve girişimciler, eğitim programları ve iş örgütleri arasındaki kamu-özel ortaklıkları,
 -Üniversiteler başvurabilecek.

Jüri, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, Avrupa Konseyi Başkanlığını yürüten ülke temsilcileri ile bir önceki yıl ödül alan kurum/kuruluş temsilcisini içeren yedi kişiden oluşacak olup tüm adaylar Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü web sayfasında ve Avrupa medyasında tanıtılacaktır.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile ilgili daha detaylı bilgi; http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_en.htm adresinde yer almaktadır.

2012 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerine başvurmak isteyen adayların başvuru formunu doldurarak en geç 01 Haziran 2012 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığına göndermeleri gerekiyor. 

Başvuru formu için www.kosgeb.gov.tr adresini ziyaret ediniz.