SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanı Standartları ve Emniyeti ile Heliportlar Konusunda Alınması Gereken Eğitimler İçin Denklik Tablosu...

Bilindiği üzere, havaalanı standartları ve emniyeti ile heliportlar konularında faaliyet göstermek üzere yetkilendirilmiş sivil havacılık işletmeleri personelinin alması gereken eğitimler 24/04/2013 tarihli Havaalanları Dairesi Eğitim Talimatı (SHT-Eğitim/HAD)'ın Ek-2'sinde ve Ek-3'ünde yer almaktadır. 

Sivil havacılık işletmeleri söz konusu eğitimleri, talimatta belirtilen gereklilikleri sağlamak suretiyle kendi personeline hizmet içi eğitim olarak verebilir ya da talimatta yer alan gereklilikleri yerine getiren eğitim kuruluşlarından aldırabilir. Sivil havacılık işletmeleri ayrıca, personelinin sivil havacılık eğitimi alanında uluslararası düzeyde kabul gören uluslararası kuruluşlardan aldığı eğitimleri, talimatın 5. maddesinin 6. fıkrası kapsamında bu eğitimlerin yerine geçmek üzere saydırabilir.

"Havaalanı Standartları ve Emniyeti" ile "Heliportlar" konusunda, uluslararası düzeyde kabul gören uluslararası kuruluşların düzenlemiş olduğu eğitimlerden Genel Müdürlüğümüzce kabul edilebilecek olanlar 10/06/2013 tarihli ve 46715750-07-5425/1130 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe konulan ve Genel Müdürlüğümüz internet sitesinin "ulusal mevzuat" bölümünde yer alan "havaalanı direktifleri" kısmından (http://web.shgm.gov.tr/doc5/hdenklik.pdf internet adresinden) erişilebilen "Havaalanı Standartları ve Emniyeti ile Heliportlar Konusunda Alınması Gereken Eğitimler İçin Denklik Tablosu"nda belirtilmiştir. Sivil havacılık işletmeleri, personeli için talimatın 5. maddesinin 6. fıkrası doğrultusunda ilgili eğitimleri saydırabileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…