SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının Sertifikalandırılmalarına İlişkin Yönetmelik (Shy-Seyrüsefer) Yayımlanmıştır…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının Sertifikalandırılmalarına İlişkin Yönetmelik" (SHY-SEYRÜSEFER) 11 Temmuz 2013 tarih ve 28704 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Türk hava sahasında ve Havaalanlarında hava trafiğinin emniyetli, verimli, düzenli ve hızlı akışını sağlamak üzere hizmet veren sivil Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların uymaları gereken temel hükümleri içeren Yönetmelik aynı zamanda, sertifikasyon ve denetlenmelere ilişkin esasları da düzenlemektedir.  

Söz konusu yönetmelik ile; Havacılık Bilgi Hizmetleri (AIS), Hava Trafik Hizmetleri (ATS) ve Haberleşme, Seyrüsefer Gözetim (CNS) hizmeti sağlayan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların uyum sağlamaları gerekli olan temel hükümler çerçevesinde hizmet sağlayıcıların sertifikalandırılmaları imkânı getirilmiştir. 

1035/2011 sayılı Avrupa Komisyonu Tüzüğüne paralel olarak hazırlanan SHY-SEYRÜSEFER Yönetmeliği kapsamında, hizmetlerin emniyet seviyesinin sürdürülebilir olarak artırılması ve tüm hava alanlarında standardizasyon sağlanması hedeflenmektedir.


Kamuoyuna Duyurulur.