SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

\"Havacılık Sanayinde Uçuşa Elverişlilik ve Sertifikasyon – Bugün ve Gelecek\" Sempozyumu...

Türkiye'nin 2023 yılı sivil havacılık hedeflerinden biri olan "Hava aracı ve/veya parçasının sertifikasyon kabiliyetinin kazanılması" hedefi doğrultusunda 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nde Türkiye'deki tüm ilgili kurum ve kuruluşlarının katılımı ile "Sertifikasyon Zamanı" adlı Çalıştay Genel Müdürlüğümüzce geçen yıl düzenlenmişti.
 
Havacılık alanında sertifikasyon altyapısının oluşturulması ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda; ilgili kuruluşların kapasite ve kalitelerinin artırılması, ihtiyaçların belirlenmesi, ulusal mevzuatların uluslararası standart ve kurallarla uyumlu hale getirilmesi, insan kaynakları ihtiyacı, eğitim ve diğer sertifikasyon konuları ele alınmış ve Çalıştay Sonuç Bildirge'si ile kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. 
 
SHGM, sivil havacılık sektörünün de çalıştaya destek ve katılım sağlamasının öneminden yola çıkarak, ilgili kurum/kuruluş ve havacılık işletmelerinin tecrübeli personelleri ile bir çalışma grubu oluşturarak mevzuatın tamamlanmasına yönelik çalışmalarına devam etmektedir. 

Türkiye'nin hava aracı ve parçasının sertifikasyonu konusundaki çalışmalarına katkı sağlayan sözkonusu çalıştayın ikincisi niteliğinde olan "Havacılık Sanayinde Uçuşa Elverişlilik ve Sertifikasyon – Bugün ve Gelecek" Sempozyumu Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte 18 Eylül 2013 tarihinde düzenlenecektir.

Söz konusu sempozyuma katılmak isteyenlerin bilgilerini 13 Eylül 2013 tarihine kadar dafsar(at)ssm.gov.tr ve sertifikasyon(at)shgm.gov.tr adreslerine göndermesini arz/rica ederiz.

Sempozyum Tarihi: 18 Eylül 2013 
Yeri: Savunma Sanayi Müsteşarlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu