SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ülkemizde Görev Yapan JAA/EASA Lisanslı Pilotların Lisans Teyit Mektupları Hakkında Duyuru…

Bilindiği üzere ülkemizde görev yapacak olan, yabancı ülkeler tarafından lisanslandırılmış pilotların Türk tescilli hava araçlarında görev yapmadan önce JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırma yetki belgesi veya validasyon belgesi alması zorunludur.

20/04/2012 tarih 5424 sayılı ICAO ve JAA/EASA Lisanslı Pilot Çalıştırma Usulleri Genelgesinin 3üncü maddesinde açıkça belirtildiği gibi, JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırma yetki belgesi veya validasyon belgesi başvurularında lisansı düzenleyen ülkenin sivil havacılık otoritesi tarafından düzenlenmiş lisans teyit mektubu bulunması gerekmektedir. Ancak son dönemde Genel Müdürlüğümüze yapılan başvuruların bir kısmında lisans teyit mektuplarının bulunmadığı görülmektedir.

Lisans teyit işlemlerinin daha hızlı ve güvenilir yapılabilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz bünyesinde teyit işlemleri için verification(at)shgm.gov.tr e-posta adresi oluşturulmuştur. Başvuru öncesi (tanzim veya yenileme) ilgili Sivil Havacılık Otoritesi tarafından teyit mektuplarının e-posta yolu ile Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırma yetki belgesi veya validasyon belgesi başvuruları Genel Müdürlüğümüz tarafından kabul edilmeyecektir.

Diğer taraftan halihazırda ülkemizde görev yapmakta olan JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırma yetki belgesi veya validasyon belgesi sahibi yabancı lisanslı pilotlar için de lisans teyit mektuplarının 31.12.2013 tarihine kadar e-posta yolu ile Genel Müdürlüğümüze iletilmesi gerekmektedir.
 

İlgi yazı için tıklayınız…