SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yer Kazalarını Azaltmak Ve Önlemek İçin Alınabilecek Aktif/Proaktif Tedbirler...

Bilindiği üzere, ülkemiz havalimanlarında yer kazalarının azaltılmasına yönelik Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, havalimanı işletmecisi olarak DHMİ Genel Müdürlüğü ve HEAŞ; yer hizmetleri kuruluşu olarak TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Çelebi Hava Servisi A.Ş. ve Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ)'ın temsilcilerinin katılımları ile bir çalışma grubu oluşturulmuş ve bu grup ilki 2012 Nisan ayında olmak üzere konuya ilişkin çalışma toplantıları düzenlemiştir. 

Gerçekleştirilen bu toplantılarda adı geçen kuruluşlarca, ülkemiz havalimanlarında ve özellikle de trafiği yoğun olan Atatürk, Antalya, Sabiha Gökçen vb. havalimanlarındaki yer kazalarına dair yapılmış olan kök neden analizleri ile düzeltici önleyici faaliyetlerin benzeri kazaların tekrar etmesini engelleyebilmek veya en aza indirebilmek amacıyla değerlendirilmesi sağlanmış olup, bir örneği Ek'te yer alan yer kazalarını azaltmak ve önlemek için ilgili kurum/kuruluşlarca alınabilecek aktif/proaktif tedbirler belirlenmiştir.

Bu kapsamda, havalimanı işletmecileri ile yer hizmeti kuruluşlarınca, ülkemiz havalimanlarında yer emniyetinin en üst seviyede ve sürdürülebilir olması amacıyla, Ek'te yer alan ve Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecek denetimlerle de kontrolü sağlanacak söz konusu tedbirlerin alınması ve düzenli takibinin yapılması büyük önem arz etmektedir. 

Yer Kazalarını Azaltmak Ve Önlemek İçin Alınabilecek Aktif/Proaktif  Tedbirler için tıklayınız…