SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Önemli Duyuru...

14 Haziran 2021
Bazı sosyal medya paylaşımlarında “Plaja İniş Gerçekleştirildi” olarak duyurulan olaya ilişkin olarak açıklamadır:

Genel Müdürlüğümüzce yayımlanan UOD-2017/7 sayılı Genelge uyarınca tanımlı alanlar dışında (havaalanı, heliport, helipad, vb.) kalan alanlara iniş/kalkış yapılması ve yer emniyetinin sağlanması işletme ve pilot sorumluluğundadır.

Uçuş Planı çekilirken söz konusu Genelgede yer alan tüm gerekli prosedürler işletmeler tarafından uygulamış kabul edilir ve tanımlı alanlar dışında kalan alanlarda uçuş planına “ZZZZ” doldurularak koordinat yazılır ve uçuş planı ilgili brifing ofisi tarafından kabul edilir.

Bu bağlamda, uçuş planında belirtilen koordinattan farklı bir noktaya iniş/kalkış yapılması durumunda sebebin belirlenmesi amacıyla ilgili işletme ve pilot açıklamaları talep edilmektedir.

Söz konusu rapor ve eldeki veriler kapsamında SHY-1 ve SHY-6C Yönetmelikleri uyarınca komisyon kurularak gerekli değerlendirmeler yapılmakta ve gerekli görülmesi halinde işletme ve pilot nezdinde idari işlem (SHY-İPC Yönetmeliği kapsamında para cezası, SHY-1 Yönetmeliği kapsamında pilot lisansı üzerinde işlem, vb.) tesis edilmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.