SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

HBL-66 Hava Aracı Bakım Lisanslarının Dijital Ortamda Onaylanması ve Doğrulanması Hususundaki Çalışmalarımız Tamamlanmıştır

2 Nisan 2023
Bilindiği üzere; Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetmeliğinin (SHY-CA) yürürlüğe girmesiyle 9 Şubat 2023 tarihinde Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Talimatı (SHT-66) Genel Müdürlüğümüzce yayınlanmıştır.

Söz konusu mevzuat maddeleri kapsamında yayınlanmaya başlanan Hava Aracı Bakım Lisansının (HBL-66) e-imzalı halinin dijital olarak yayınlanması ve doğrulanabilmesi çalışmalarımızda sona gelinmiştir.

Bu kapsamda; başvuru tarihi 9 Şubat 2023’den sonraki başvurular için, 31 Mart 2023 tarihinden itibaren yayınlanacak HBL-66 lisansları e-imzalı olarak dijital ortamda onaylanacak ve https://ehizmet.shgm.gov.tr/DogrulamaWeb/index.xhtml adresinden doğrulanabilecektir.

Bu sebeple başvuru sahibine fiziki evrak gönderimi yapılmayacak başvurularda (temdit, kayıp vb.); KEP adresi üzerinden söz konusu lisanslar yazımız ekinde gönderilecek, KEP adresi olmayan başvuru sahiplerine de bir örneği yazımız ekinde posta yoluyla gönderilecektir.

Söz konusu lisanslar için artık kayıp başvurusu yapılmasına gerek olmayıp, lisans sahibi tarafından doğrulama adresinden bir örneği alınıp imzalanarak kullanılabilir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.